Top

eigen ontwerp/maatwerk emaille borden

Het is mogelijk om een emaille bord te laten ontwerpen door ons. Ziet u bijvoorbeeld niet een mooi bord in de winkel, of heeft u uw eigen idee voor een bord dan kunnen wij dit voor u maken.

Productiemethoden

De 2 meest gebruikte productiemethoden bij emaille zijn:

-handmatig inkleuren met behulp van sjablonen.
Dit staat heel mooi omdat het emaille bord hiermee een zichtbaar en voelbaar reliëf krijgt.
Sjabloneren kunnen we bij wat grotere formaten vanaf ± 30x20 cm, en bij aantallen tot ± 25 stuks.Als het design vrij eenvoudig is en maximaal 2 kleuren, dan kan het per stuk. Het minimale formaat is dan 20x20 cm. Dan doen we het met de hand (d.m.v. sjablonen).

-printen met een speciale zeefdruk geschikt voor emaille.
Sjabloneren is arbeidsintensief en duur. Daarom worden bij aantallen vanaf ± 25 stuks, bij full colour borden en/of bij kleinere formaten de borden meestal gemaakt met een speciale zeefdruk. Wij gebruiken ook een zeefdruk als het design wat ingewikkelder is of als er meer dan 2 kleuren gebruikt moeten worden. Als er een zeefdruk gebruikt moet worden dan kan dit niet voor 1 bord gedaan worden. We moeten met onze huidige apparatuur altijd 1 vel vol maken met hetzelfde ontwerp. Hoe groter het formaat hoe minder het aantal benodigde stuks. Bij zeefdruk is het kleinste aantal minimale afname 10 stuks, dan praten we over een formaat van 60x40 cm.


Formaten

Dit kan van ± 6x4 cm tot ± 90x90 cm, en alles daar tussenin. We kunnen veel maten en vormen maken. Voor veel maten hebben we al standaard mallen/matrijzen. Als we die kunnen gebruiken dan scheelt dat in de prijs. Als u een afwijkende maat of vorm wil dan kan dit meestal wel. Dan worden die maten met een laser uit het staal gesneden. Dat lasersnijden doen wij nog niet zelf. Dat maakt het dus duurder.

Prijzen

Omdat dit maatwerk is verschillen de prijzen per opdracht. Om u een prijs te kunnen geven moeten we het volgende weten: De vorm (vierkant, ovaal, etc.), formaat; het aantal stuks; het design (wat wilt u  erop hebben) Als u al een schets of ontwerp heeft, dan kunnen we meestal heel snel een prijs geven.

Aanleverspecificaties afbeeldingen: jpg, jpeg, png of pdf. Altijd minimaal 300dpi !
Ziet u hetgeen u zoekt, niet hierbij staan? Aanvullende vragen? Neemt u dan contact met ons op! info@naambordjesxl.com of met het formulier hieronder.

Enkele voorbeelden van onze klanten die een eigen emaille bord hebben laten ontwerpen:@