Top

Duurzaam ondernemen

Naambordjesxl.com werkt samen met de producent Emaigro. Emaigro doet aan 'MVO'. MVO staat voor 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Dit houd in dat onze bedrijven niet alleen gericht zijn op winst maken, maar ook gericht zijn op Mens en Milieu.

 

Naambordjesxl.com en Emaigro zijn van mening dat MVO geen kortdurende trend of hype is, maar iets waar je als organisatie niet meer om heen kunt.
 

Milieu en duurzaamheid

Emaille is in tegenstelling tot borden en platen van veel andere materialen volledig afbreekbaar. Ook gaat emaille aanzienlijk langer mee als borden en platen van veel andere materialen. Je hoeft een emaille bord maar één keer aan te schaffen. Dat maakt emaille zeer duurzaam.

Hoewel ons emaille nog op de ambachtelijke wijze in de oven gebakken wordt zoals vroeger, is het productieproces veel milieuvriendelijker geworden dan het vroeger was. Dit is onder andere mogelijk geworden door het kiezen van de juiste materialen en moderniseren van het productieproces.


Borden die niet perfect zijn gelukt, kunnen vaak worden hergebruikt. Ze kunnen opnieuw geëmailleerd worden zonder dat dit te zien is. Hierdoor is er minder verspilling en minder uitval. De staalplaten die de basis vormen voor onze emaille producten worden zo goed benut dat er niets van overblijft. We hoeven daardoor nooit iets weg te gooien. Verdere details zijn ons ‘keukengeheim’.

Op termijn zal onze leverancier zelfs nog een stap verder gaan door te gaan werken volgens ISO 14000 milieunormen. Een unicum in ons vakgebied. Ook op andere gebieden zijn Naambordjesxl.com en Emaigro zeer milieubewust. Zo denken we ook aan het milieu bij de aanschaf van o.a. kantoorartikelen, en worden onze emaille borden grotendeels verpakt en verstuurd in gebruikt karton dat afkomstig is van grote winkels en een grote overheidsinstantie.

 

Sociaal-Maatschappelijk

De oprichters van Emaigro vielen voor de arbeidsmarkt beide in de categorie “moeilijk bemiddelbaar”. We weten hoe het is om je in een minder gunstige positie te bevinden en te moeten vechten tegen vooroordelen. Bij de selectie van hulpkrachten en de inkoop van enkele diensten gaat onze voorkeur altijd eerst uit naar mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook toekomstige vaste medewerkers zullen hierop geselecteerd gaan worden.

 

Armoedebestrijding

Op de productielijn in Roemenië werken mensen die uit zeer armoedige omstandigheden komen. Ze verdienen met hun baan nu een goed inkomen in vergelijking met heel veel van hun mede landgenoten. Want hoewel Roemenië sinds enige tijd lid is van de Europese Unie, is de armoede er nog heel erg groot. Het land heeft dan ook nog een lange weg te gaan. Onze leverancier en Naambordjesxl.com zijn er trots op dat er een positieve bijdrage geleverd kan worden aan de economische groei van een arm land. Vaak als Emaigro ernaar toe rijd, gaat er een extra bestelauto mee, vol met diverse spullen (o.a. kleding, televisies en tweedehands computers). Hiervoor heeft Emaigro zelf een aparte opslag.


Deze spullen worden door Emaigro zelf overhandigd op verschillende plaatsen, zodat we zeker weten dat het goed terecht komt. Niet bij instanties (vanwege kans op diefstal door medewerkers) maar bij de mensen zelf.